Home » » BALKABAKLI BAKLAVA

BALKABAKLI BAKLAVA



Malzemeler

1 kg un
3 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı dövülmüş antepfıstığı
1 kg balkabağı
2 su bardağı tozşeker
Birer tutam karanfil ve zencefil
200 gram tereyag
Açmak için
Nişasta
Şerbeti için
2 su bardağı tozseker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu



BALKABAKLI BAKLAVA TARİFİ
Şerbeti hazırlamak için tozşeker ve suyu kaynatın. Ocaktan alıp, limon suyunu ilave edin. Daha sonra soğumaya bırakın. Ayıklayıp dilimlediğiniz balkabağını tozşekerle birlikte yumuşayana dek pişirin. Zencefil ve karanfili ekleyip, ezerek püre yapın. Ayrı bir yerde unu eleyin. Yumurta, tuz ve ılık suyu ekleyip yoğurun ve hamur yapın. Hamurdan 30 adet beze koparın. Her birini pasta tabağı büyüklügünde açın. 15 adet yufkayı aralarına eritilip soğutulmuş tereyağı sürerek üst üste dizin.
Hepsini birden nişasta ile açın. Yağlanmış tepsiye serin. Üzerine dövülmüs antepfıstığı serpin. Kabak püresini de üzerine yayın. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın. Hazırladığınız yufkaları kabak püresi yayılmış yufkaların üzerine yayın. Baklava dilimi şeklinde kesin. Kalan tereyağını üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180C fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine soğuk şerbet gezdirin. En az 4 saat dinlendirerek servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

--Bu alandanda yorum yapabilirsiniz--

Daha önce yaptığınız tariflerle ile ilgili yorum yaparsanız, tarifi yapmak isteyenler bilgi sahibi olabilirler.

Blogger tarafından desteklenmektedir.