Home » » Zencefilli Kavun Şerbeti

Zencefilli Kavun Şerbeti


Malzemeler:
• 1 ufak kavun
3 Çorba kaşığı bal
1 Çay Bardağı Toz Şeker
1 adet limon
2 adet Defne Yaprağı
1 Parça Zencefil
2 litre Su

Hazırlanışı
• İlk önce kavunun kabukları soyuyoruz ve ince ince doğruyoruz.
• Doğradığımız kavunları çekirdekleri ile birlikte tencereye koyuyoruz.
• Üzerine bal ve şekeri döküyoruz ve elimizle kavunları parmaklarımızın arasından geçirerek iyice karıştırıyoruz.
• Ezdiğimiz kavunların üzerine zencefil, limon ve defne yaprağını da koyuyoruz ve 2 litre suyumuzu ekleyip kaynamak üzere ocağa koyuyoruz.
• Kaynayıp kıvamı koyulaştığında ocaktan alıp süzgeçten geçiriyoruz ve şişelere doldurarak buzdolabına soğumaya bırakıyoruz.
• Soğuduktan sonra servise hazır.
Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

--Bu alandanda yorum yapabilirsiniz--

Daha önce yaptığınız tariflerle ile ilgili yorum yaparsanız, tarifi yapmak isteyenler bilgi sahibi olabilirler.

Blogger tarafından desteklenmektedir.